Direct contact? +31 (0)78 - 692 1992

ABN-AMRO kiest voor toekomstgericht Digitaal BMP

Het belang van betrouwbaar betalingsverkeer zal voor iedereen duidelijk zijn. Om dit doel te bereiken is natuurlijk een optimale vorm van branddetectie nodig.
Daarom heeft ENGIE Fire Safety & Security Services West gekozen om bij ABN-AMRO het migratie traject voor de datacenters uit te voeren met een flexibele oplossing van EBT. Datacenters zijn altijd in beweging en om vooral die reden is gekozen voor een Digitaal BMP zodat op eenvoudige wijze wijzigingen en uitbreidingen kunnen worden gerealiseerd.  

Na overleg tussen ENGIE en EBT is gekozen voor een 42” Glasstouch Digitaal BMP. Al langer wordt, succesvol, de 24” Glasstouch in de markt gebruikt maar de grote van dit project vraagt duidelijk om de 42”-variant.

De voordelen voor ENGIE en ABN-AMRO op een rijtje:
* Zeer strakke uitstraling (totaal andere beleving dan een standaard 42” touchscreen met een beugel aan de wand);
* Via de huidige LED-driver(s) gekoppeld aan de installatie, dus voor ENGIE geen aanpassing in de programmering en door ENGIE zelf in bedrijf te stellen;
* De wijzigingen, waarvan men nu al weet dat ze komen, in de toekomst zeer eenvoudig uit te voeren;
* Per bouwdeel eenvoudig meer details weer te geven;
* Protocollering van alle gebeurtenissen.
 
Uiteraard voldoet het geheel aan Bijlage J van de NEN-2535-2017.  

5 Brandmeldpanelen voor het Martiniplaza in Groningen

In opdracht van Wardenburg beveiliging & Telecom heeft EBT 4 brandweerpanelen en een ontruimingspaneel mogen leveren voor het Martiniplazagebouw in Groningen.

Het MartiniPlaza is een complex welke wordt gebruikt als evenementenlocatie, beurscomplex, theater, topsporthal en tentamenlocatie. Op hoogtij-avonden zijn er 12.000 mensen in het pand, verspreid over de verschillende ruimtes en zalen.

Omdat de normen voor veiligheidssystemen in de afgelopen tijd zijn aangepast heeft MartiniPlaza Wardenburg de opdracht gegeven het bestaande systeem te vervangen zodat zij in de komende jaren aan deze nieuwe normen kunnen voldoen.
MartiniPlaza maakt gebruik van de nieuwste technieken en heeft rekening gehouden met specifieke wensen en eisen die horen bij de verschillende evenementen binnen het gebouw. Daarom is gekozen voor een nieuw systeem met intelligente detectie dat bijvoorbeel onderscheid kan maken tussen theaterrook en echte rook.

Ook de ontruimingsinstallatie is vervangen. Het ontruimingsalarm wordt alleen nog in specifieke situaties ingezet. In overige gevallen worden de gasten bij brand nu automatisch met een gesproken ontruimingsaanwijzing naar buiten geleid.
Om aan alle eisen vanuit de norm te voldoen heeft Wardenburg EBT de opdracht gegeven om 4 geopanelen en een ontruimingspaneel te leveren.

EBT bedankt Wardenburg voor de samenwerking aan een mooi project!

EBT Bedienen & Signaleren

Digitale brandmeld-en ontruimingspanelen voor het DOC Roermond

EBT heeft inmiddels, succesvol, het Designer Outlet Centre (DOC) Roermond opgeleverd.
Het DOC biedt meer dan 200 (internationale) designermerken aan. Gelegen aan de rand van de Roermondse binnenstad is het al sinds 2001 een plek van puur winkelgenot.

Via Voskamp Beveiligingstechniek BV werd ons de vraag gesteld om twee Digitale Brandmeldpanelen (DBMP) te leveren en te koppelen met een brandmeldinstallatie van het fabricaat Hertek-Penta. De twee DBMP’s moesten gekoppeld worden met een glasvezel netwerk en daarbij kwam de vraag of ook de technisch beheerder mee zou kunnen kijken met datgene wat er gebeurd op één van de panelen.
De scope van levering werd in een later stadium nog uitgebreid met de vraag of wij een Digitaal Ontruimingspaneel konden verzorgen voor meer dan 200 ontruimingszones.

Inmiddels zijn alle bovenstaande items gerealiseerd; van engineering, tekenwerk, systeemopbouw, programmering tot het ter plaatse mee in bedrijf stellen.

De twee Digitale Brandmeldpanelen bevinden zich in één netwerk en worden bewaakt door voldoende UPS capaciteit om 4 uur in de lucht te kunnen blijven indien bedrijfsspanning weg zou vallen. De DBMP’s zijn gekoppeld met de PC die zich in het kantoor van de technische beheerder bevindt zodat men ook daar de status van de DBMP’s live kan volgen. Beide DBMP’s zijn in een buitenopstelling geplaatst en voorzien van een klimaatregeling.
De DBMP’s zijn voorzien van 1 hoofdview en 20 sub-views en op protocol niveau gekoppeld met de BMI.

Het Digitale Ontruimingspaneel is opgebouwd uit een Glasstouch Digitaal paneel welke we op contactniveau gekoppeld hebben met de BMI.
Ook het ontruimingspaneel is uiteraard voorzien van UPS capaciteit voor het geval de bedrijfsspanning zou uitvallen. Daarnaast zijn er maatregelingen ontworpen die ervoor zorgen dat er heel bewust handelingen moeten worden verricht voordat ontruiming kan worden geactiveerd en/of kan worden vrijgegeven.

Een mooie gecombineerde oplossing voor het zorgen van (Brand)veiligheid voor mens en gebouwen.

EBT Bedienen & Signaleren

Demokoffers voor Opportunity Beyond Safety (OBS)

Voor de Partners van Opportunity Beyond Safety (OBS) heeft EBT extra demokoffers mogen maken zodat zij hun klanten op een professionele wijze kennis kunnen laten maken met de OBS/FireClass FC501 adresseerbare brandmeldcentrale.

Naast het produceren van (digitale)-brandmeldpanelen en ontruimingspanelen met de klant gewerkt aan de uitvoering van een niet alledaags product.

Peter Gielens, Opportunity Beyond Safety.:
" Mooi voorbeeld van de samenwerking tussen OBS en EBT!
  We kijken terug  op een geslaagd project en gaan ervan uit dat er nog vele zullen volgen!!."

Een leuk project, wat goed de diversiteit laat zien in onze werkzaamheden.

EBT Bedienen & Signaleren

Brandmeldpaneel KPN gebouw Waalhaven Rotterdam

Voor het KPN gebouw aan de Waalhaven in Rotterdam heeft Fire Technology B.V. in opdracht voor Hamer B.V. een nieuwe watermistmeldinstallatie geïnstalleerd en de bestaande brandmeld- en ontruimingsinstallatie aangepast naar de nieuwe norm. EBT heeft hiervoor het nieuwe brandmeldpaneel geleverd.

Arno Rokers, Fire Technology B.V.:
"De levering van dit paneel met 210! leds is vlekkeloos verlopen. De tijdspanne om het paneel te kunnen produceren was redelijk krap en toch heeft EBT dit voor de inspectiedata weten te leveren. Het paneel omvat zowel het brandmeldsysteem alsmede alle benodigde signaleringen van het watermistsysteem. Na de inbedrijfstelling en het testen van dit complexe paneel konden we concluderen dat het foutloos is geleverd en gereed voor de inspectie."

Als EBT bedanken we Fire Technology voor de mooie opdracht en de fijne samenwerking.

EBT Bedienen & Signaleren

Een samengestelde sprinklermeldcentrale als totaaloplossing voor onze klant

Als totaaloplossing voor een van onze klanten heeft EBT de uitvoering mogen verzorgen van een samengestelde sprinklermeldcentrale met ingebouwde componenten van onze klant. Het geheel is compleet uitbedraad en voorzien van door EBT geproduceerde 19 inch panelen. Waarbij het centrale bedienpaneel verwerkt is in het 19 inch paneel. De samengestelde kast wordt als eindproduct afgeleverd en kan in zijn geheel door de klant zelf worden geïnstalleerd.

EBT Bedienen & Signaleren

De Klant kiest voor Digitaal, voor GlassTouch en voor de samenwerking met EBT.

Hoppenbrouwers plaatst GlassTouch paneel bij woon-zorgcentrum Koningsvoorde te Tilburg.
 
Voor TBV Wonen heeft Hoppenbrouwers de gehele brandmeld- en ontruimingsinstallatie aangepast naar de nieuwe norm. Tevens is hier de wens geweest een digitaal brandmeldpaneel toe te passen.
 
In overleg met EBT is besloten om een GlassTouch paneel toe te passen op basis van contacten met de brandmeldinstallatie.
Jeroen van den Hoof, Projectcoördinator beveiliging vertelt; “De samenwerking om tot het eindresultaat te komen met EBT is aangaande dit paneel vloeiend verlopen. Wij als Hoppenbrouwers Techniek B.V. hebben bij EBT een afname mogen doen en al onze wensen kenbaar mogen maken.
Met name de mogelijkheid de techniek te kunnen koppelen middels de standaard led-drivers gaf voor ons de doorslag om te kiezen voor dit type paneel. Eventuele aanpassingen in de installatie zijn door ons zelf uit te voeren. Het resultaat mag er zijn en wij en onze klant zijn zeer te spreken over het product en het totale eindresultaat!”

Als EBT bedanken we Hoppenbrouwers voor deze mooie opdracht en de vloeiende samenwerking!

EBT Bedienen & Signaleren

EBT werkt mee aan de beveiliging van de Penitentiaire Inrichting Zaanstad

De Penitentiaire Inrichting Zaanstad wordt gebouwd door Pi2 op het oostelijke gedeelte van bedrijventerrein Hoogtij in Westzaan. Het gebouw zal plaats bieden aan ruim 1.000 gedetineerden en is in eerste instantie zowel huis van bewaring als een gevangenis. De penitentiaire inrichting is toekomstbestendig, kan multifunctioneel ingezet worden en is geschikt voor celgebruik door meer personen.

Pi2 is een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam en Imtech Building Services. Opdrachtgever is het Rijksvastgoedbedrijf in opdracht van Dienst Justitiële Inrichtingen. Pi2 is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het  onderhoud en de facilitaire dienstverlening van de PI Zaanstad voor een periode van 25 jaar.

EBT heeft in opdracht van Imtech Building Services 21 Brandmeldpanelen mogen verzorgen voor dit nieuwbouwproject. De PI Zaanstad wordt maart 2016 in gebruik genomen.

EBT - Bedienen & Signaleren

Ontzorging van Aanvraag tot Eindproduct

Voor een groot brandbestrijdings- en beveiligingsbedrijf heeft EBT inmiddels 10 Besturingskasten mogen bouwen ten behoeve van de inbraakinstallatie van hun klanten. Deze besturingskasten dienen als het hart van de volledige inbraakinstallatie; Onze kennis en kunnen maken het mogelijk de klant hier volledig mee te ontzorgen.

Na het aanleveren van een specificatie en de printen via de klant wordt de rest door EBT verzorgd.

EBT zorgt hierbij vanaf het binnen komen van de aanvraag voor het ontwerpen, tekenen, monteren en bouwen  van elektronische componenten tot een betrouwbaar einproduct, dat voldoet aan de benodigde eisen. Alles in goed overleg met de klant.

EBT zorgt hiermee opnieuw voor een totaaloplossing waarbij de klant in de tussentijd geen omkijken heeft naar het gehele project.

EBT - Bedienen & Signaleren

In de CLOUD...

Datacenterdienstverlener Interxion bouwt een nieuw datacenter in Schiphol-Rijk, naast de bestaande faciliteiten. Het datacenter krijgt een vloeroppervlak van 7300 vierkante meter en beschikt over een vermogen van 13 megawatt. Interxion heeft 34 datacenters in 11 Europese landen. De nieuwbouw wordt opgeleverd in 6 fasen.

Cofely West-Nederland verzorgt de complete elektrotechnische installatie van het nieuwe datacenter. Voor de leverancier van alle brandmeldpanelen was de keuze snel gemaakt dankzij de goede ervaringen met het digitale brandmeldpaneel van EBT. Fase 1 en 2 zijn inmiddels opgeleverd, aan fase 3 tot en met 6 wordt momenteel hard gewerkt.

Door de grootte van de locatie is gekozen voor een digitaal brandmeldpaneel bij de hoofdingang, het punt waar de brandweer binnenkomt. Reguliere brandmeldpanelen bevinden zich op alle logische locaties binnen het datacenter. Omdat nu al bekend is dat er 4 uitbreidingen komen, is de keuze voor een digitaal brandmeldpaneel van EBT zeer logisch. Dit paneel is eenvoudig aan te passen naar de nieuwe situatie en behoudt zijn waarde.

EBT – Bedienen & Signaleren

Grootste energiecentrale extra veilig

In het Groningse Eemshaven bouwen RWE en Essent een nieuwe energiecentrale. De centrale heeft een capaciteit van 1.600 megawatt en zal 2,5 miljoen huishoudens van stroom kunnen voorzien. De toenemende vraag naar stroom en de afnemende voorraad gas maken deze nieuwbouw noodzakelijk.

Veiligheidsvoorschriften zijn zeer streng, milieu-eisen idem dito. EBT levert aan de algemene veiligheid een bijdrage door de productie van een enorm brandmeldpaneel gemaakt met Subklew® mozaïek. Onze opdrachtgever Robert Bosch laat weer haar vertrouwen spreken.

Het paneel meet 2200 * 1900 mm en ingebouwd in een op maat gemaakte plaatstalen behuizing. Medio april 2014 is het paneel geplaatst.

EBT - Bedienen & Signaleren

EBT draagt steentje bij aan nieuwbouw Zilverschoon

Aan de rand van Nijkerk, met prachtig uitzicht op landgoed Salentein, ligt streekverpleeghuis Zilverschoon. Het huidige verpleeghuis bestaat sinds 1973 en voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd qua zorgvraag en benodigde faciliteiten. Daarom is naast de bestaande locatie eind april 2012 gestart met de nieuwbouw van Zilverschoon.

De nieuwbouw is enigszins futuristisch in aangezicht, en ook het interieur voldoet aan de hoogste technische eisen. Voor de hoofdingang van het Paviljoen en de hoofdingang en achteringang van het Bruisend Hart heeft EBT opdracht gekregen voor het leveren van de brandmeldpanelen.

Door de jarenlange samenwerking met de Verkerk Groep mochten wij deze opdracht uitvoeren.

EBT – Bedienen & Signaleren

EBT doet mee aan nieuwe Markthal Rotterdam

In oktober 2014 openen de deuren van de nieuwe Markthal in Rotterdam. De eerste overdekte marktvloer van Nederland die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees en ontelbaar veel soorten kaas en verse groenten.

Het totale complex bestaat uit 100 versunits, 15 food shops, 8 restaurants, 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen. De hal bevindt zich om de hoek bij de Koopgoot en de Hoogstraat. Voor de Parkeergarage Markthal heeft EBT opdracht gekregen van Schoonderbeek Installatietechniek BV uit Hillegom voor het leveren van 6 brandmeldpanelen.

De brandmeldpanelen moeten niet alleen een duidelijk overzicht geven van het parkeergedeelte, maar moeten daarnaast ook vandaalbestendig zijn. Een uitdaging die EBT naar tevredenheid heeft volbracht.

EBT - Bedienen & Signaleren

Koppert beschermt ook zichzelf innovatief met een DBMP van EBT

De internationale marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving, Koppert Biological Systems, heeft in samenspraak met de brandweer gekozen voor het digitaal brandmeldpaneel (DBMP) van EBT. De geplande wijzigingen en uitbreidingen zijn via het DBMP makkelijk door te voeren zodat een altijd up-to-date overzicht bestaat.

Koppert is een organisatie die zeer betrokken is bij de actuele gang van zaken in de land- en tuinbouwsector en streeft naar een duurzame land- en tuinbouw. Zij heeft een resultaatgerichte onderzoeksafdeling en een wereldwijd contactennetwerk. In de moderne productiefaciliteiten worden natuurlijke vijanden, micro-organismen en bestuivers ontwikkeld.

EBT heeft de betreffende opdracht verkregen via de firma Hertek uit Weert.

EBT - Bedienen & Signaleren

Een project om trots op te zijn: De Rotterdam

Dat "De Rotterdam" een project is waar veel over gesproken zou worden, stond buiten kijf. EBT is er dan ook heel trots op ook een bijdrage te mogen leveren aan dit prestigieuze gebouw.  "De Rotterdam" is het grootste gebouw ooit gebouwd in Nederland, de 44 verdiepingen reiken tot een hoogte van 149 meter.

Croon Elektrotechniek gaf de opdracht voor het compleet engineren en produceren van:
een groot brandmeld- en ontruimingspaneel (zichtmaat 158 * 82 cm) en
6 19" sprinklermeldpanelen voorzien van IP-65 kasten voor in de pompkamer.

Het brandmeld- en ontruimingspaneel geeft het 44 verdiepingen tellende gebouw overzichtelijk weer. Bij een onverhoopte calamiteit kan snel gehandeld worden. Een geruststelling voor iederen: in de woningen, op kantoor en in het hotel.

EBT - Bedienen & Signaleren

Ontzorgen is onze kracht

Op het terrein van de Erasmus Universiteit te Rotterdam komt het Erasmus Paviljoen. Dit paviljoen, wat de eyecatcher wordt van de campus, zal gaan fungeren als het bruisende hart met faciliteiten als een multifunctionele zaal, een foyer, een grand-café en een serre.

Voor dit prachtige paviljoen heeft EBT zich van haar sterkste kant laten zien: het ontzorgen, in dit geval van zelfs drie, van haar opdrachtgevers. Het resultaat is een custommade constructie met daarin een brandmeldpaneel inclusief ontruiming en een paneel voor het digitaal bedienen van de verlichting.

Wij zijn trots op een geweldig eindresultaat!

EBT - Bedienen & Signaleren

Veiligheid voor alles

In 2009 werd de Ziggo Dome op muzikale wijze aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. In de media werd veel aandacht geschonken aan deze unieke concertlocatie en dus was de Ziggo Dome al voor de bouw een hot item.  

Solar Nederland BV tekende voor de brandmeldinstallatie en zocht een betrouwbare partner voor de brandmeldpanelen. Het ontwerpen, uittekenen en leveren liet zij graag in de vertrouwde handen van EBT.  Met als resultaat een hoge veiligheid, een fraaie uitstraling en de juiste informatie voor handen voor de brandweer.  

Inmiddels hebben veel nationale én internationale artiesten opgetreden. Elk concert is goed voor duizenden bezoekers. Die kunnen doen waarvoor ze komen: genieten van het optreden!

EBT - Bedienen & Signaleren

Op maat gemaakt

Voor woningcorporatie Arcade Wonen leverde EBT een brandmeldpaneel op een speciaal ontworpen paalconstructie. In goed overleg met opdrachtgever De Groot Installatietechniek BV is dit het uiteindelijke resultaat geworden. Voor elke maatwerkoplossing denken wij graag met u mee!

Vraag naar de mogelijkheden bij één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken op: 078 692 1992

EBT - Bedienen & Signaleren
EBTKelvinring 16
2952BG Alblasserdam
078-6921992

Volg je ons al?